pedagogische en didactische begeleiding op maat

Huiswerkbegeleiding

 

Soms loopt het op school niet helemaal zoals je wilt. Vooral alles bijhouden, huiswerk maken en  de stof leren is af en toe best lastig. Huiswerkbegeleiding kan je ondersteunen in hoe je beter kan leren, hoe je beter kan plannen en natuurlijk bij het maken van je huiswerk. het is in principe geen inhoudelijke bijles (uitleg van lesstof), maar bij de meeste vakken zal natuurlijk, waar mogelijk, geholpen worden.

Bij huiswerkbegeleiding kunnen de volgende onderdelen aan de orde komen:

Cognitieve leervaardigheden:

 • Tekst lezen

 • Hoofdzaken/bijzaken onderscheiden

 • Kritisch denken/verwerken

 • ‘mindmappen’

 • Samenvatten

 • Oefenen met sleutelwoorden

 

Organisatie vaardigheden:

 • o.a. plannen

 • Agenda/laptop gebruiken

 • Controleren en nakijken

 • Bijsturen van leergedrag

 • Weten wat er van je verwacht wordt

 

Over het algemeen gaan wij uit van anderhalf uur per middag. De huiswerkbegeleiding wordt gegeven in het gebouw van GSG Guido de Brès aan de Grensweg, Arnhem. We beginnen direct na schooltijd met een kopje thee, praten even bij en gaan daarna aan het werk.

Guido de Brès

De leerlingen die in aanmerking komen voor huiswerkbegeleiding krijgen van het zorgteam van de Guido de Brès advies om zich aan te melden hiervoor. Zie hiervoor de link aanmelden . In overleg met ouders wordt er een handelingsplan opgesteld. Naast de zg. zorgleerlingen is er mogelijk ook plaats voor leerlingen die niet door het zorgteam het advies gekregen hebben maar waarvan de ouders graag een beroep willen doen op de begeleiding voor hun zoon of dochter. Deze leerlingen worden op volgorde van aanmelden geplaatst.

Over de voortgang van de leerlingen wordt geregeld contact gezocht met de ouders van de leerling en/of de mentor. Het handelingsplan wordt opgesteld voor een van te voren vastgestelde periode bepaalde periode en wordt na deze periode met ouders geëvalueerd. Op de volgende dagen wordt er huiswerkbegeleiding gegeven:

 

 • MAANDAG en DONDERDAG. Vanaf 15.00(15:15) uur – 16.30 (16:45) uur. Bij voldoende aanmeldingen kan er een derde middag worden gepland. Overigens in overleg is variatie op de genoemde dagen mogelijk.

Uitgaande van 2 sessies p/w: (naar keuze): € 95,- p/maand

Uitgaande van 3 sessies p/w: € 125,- p/maand

 

De groep zal bestaan uit minimaal 4 leerlingen met een maximum van 10 leerlingen.

Na het invullen van het inschrijfformulier en een intakegesprek met ouders zal er een plan van aanpak opgesteld en ondertekend door ouder(s) en leerling.

Het is niet de bedoeling dat de leerlingen gebruik maken van mobiele telefoon, mp3, mp4, I-pod, PSP, DS en alle andere electronische pocket afleiders tijdens de huiswerkbegeleiding.Tenzij dit noodzakelijk is voor hun taak. De leerlingen werken op een eigen notebook.

Voor leerlingen die niet naar de GSG Guido de Brès gaan en toch huiswerkbegeleiding zouden willen, is het mogelijk aan te sluiten bij de groep of een individueel traject te volgen. Neem voor meer informatie contact op tel. 06 405 81 805 of per email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.