pedagogische en didactische begeleiding op maat

Leraar/leerkracht coaching

 

Kom je net van de lerarenopleiding?

Overweeg je een carrière in het onderwijs en ga je als zij-instromer aan de gang?

Ben je al jaren in het onderwijs, maar merk je dat de routines niet meer opbrengen wat je ervan verwacht?

Aarzel dan niet een begeleidingstraject in te gaan. Er wordt enorm veel van je gevraagd in het onderwijs. Om de start of doorstart goed te laten verlopen en je de prachtige kanten van het leraarschap (opnieuw) te laten leren kennen, is het raadzaam je hierbij goed te laten begeleiden. Begeleiding in de vorm van coachen kan een uitkomst zijn.

Bij coaching is de leerkracht/leraar het uitgangspunt. De vraagstukken van de gecoachte zijn leidraad voor de begeleiding. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de videocamera als middel. Door klassenbezoeken en gesprekken krijgt de coaching vorm.

Elk traject wordt gestart met een intakegesprek. In dit gesprek gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn en stellen we samen doelen op.

Het traject duurt zolang als de gecoachte het nodig vindt voor zijn of haar professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Om aan te melden voor coaching: aanmelden en kies voor leerkracht/leraar coaching in het rolmenu.

 

Ook zijn er mogelijkheden om als team een begeleidingstraject in te gaan. Komend schooljaar (13/14) bijvoorbeeld gaat het gehele team van GSG Guido de Brès (Arnhem) een onderwijsontwikkelingstraject in door de invoering van Handelingsgericht werken. Hierin heeft Options to Learn een begeleidende en sturende rol.

 

Wilt u voor uw team of voor een gedeelte van uw team een ontwikkeling hetzij op het gebied van professionalisering hetzij op het gebied van teambuilding neem dan contact op en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden: 06 40581805 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.